I tisdags blev det så att jag drog in till staden och fixade mobilen. Tog någon timme och efter det gick jag upp till Julia med thai och såg modern family och det var precis vad jag behövde. Stannade där några timmar och sedan runt 22 gick jag ner till svenssons där jag mötte Micke, Filip och Adam och tog en öl typ, sov hos Filip. Vaknade med världens ångest så drog hem rätt tidigt. Världens längsta bad och sedan låg jag bara i sängen och stirrade upp i taket typ, helt slut. När jag väl tog mig upp igen åkte jag ut till Birsta för att köpa bikini, keps och solglasögon. Kom hem med ca allt annat än det och en tom plånbok. Träffade Amanda vid bussen så satt och pratade ett tag, åkte hem och åt broccoli, sedan tog jag en promenad med moster och världens godaste latte.

Torsdag klev jag upp tidigt, städade mitt rum och packade resväskan. Satt ute på altanen med moster och bara pratade. Åkte in till stan där jag mötte Sanna och så hoppade vi på tåget mot Arlanda. Väl framme kände vi inte att någon av resorna vi kollat på kändes helt bra så vi bestämde oss för att skjuta på solresan och ta en helg i Stockholm nu istället. Vi fick bo hos finaste Eskil alldeles vid centrum och hans lägenhet var goals. På fredagen tog vi det mest bara lugnt, satt i solen i hamnen med filtar och drack kaffe och åt glass och sjöng. Lördagen spenderade vi på Gröna Lund där vi även såg sommarkrysset i regnet. Träffade på Jossan, Ebba och Lotta som tydligen åkt ner över dagen vilket var lite roligt! Åkte hem och fixade oss och sedan gick vi ut och åt och så krogis efter det, blev sommar och marquis och vi träffade massa skönt folk. Älskar sommar, utomhus fast inne och massa folk som dansar som om dom vore av gummi eller typ Betty spagetty. Vi kom inte hem förrän runt 6-7 på morgonen. Klev upp runt tolv och åt frukost, sedan gick vi bort mot drottninggatan. Gick runt i lite butiker men köpte inte speciellt mycket. Träffade på Gustav när vi skulle äta, han var tydligen på väg hem från Emmaboda och senare tog vi alla tre bussen tillbaka till Sundsvall. Vi hade party i bussen och det var lite synd om han som satt framför oss men det är okej. Andra halvan av vägen låg jag över typ fyra säten längs bak och sov och det var konung. Framme i Sundsvall fick jag vänta på bussen till Njurunda och bussresan och vägen från bussen hem sen så pratade jag med Miriam i telefon. 

Måndag låg jag i sängen hela dagen och såg satc, ingen märke ens att jag kommit hem än förrän på tisdagen då jag i och för sig inte heller gjorde så mycket förutom att gå ut och gå. Igår klev jag upp sent, duschade och tvättade håret och åkte in till stan där jag köpte en ny töjning för alldeles för mycket pengar som typ inte ens var fin och en rosa mobilladdare som jag nu satt en sån där spiral-fjäder från en bläckpenna runt i hopp om att ge den en något längre livsläng än alla de förra. Åkte vidare ut till Birsta och därifrån fick jag med mig en ny väska, min har inte gått att stänga på typ?? Två år?? Aa så det var dags. Även nya svarta jeans vilket behövdes, enkelt svart linne på carlings för typ 40kr så det var väääärt, en klocka till mig och en till Sanna eftersom hennes gått sönder och hittade en jättefin rosa som passar henne perf, mobilskal finally och så en bok för 25kr så jag är rätt nöjd alltså. Tog bussen därifrån till stan och från stan till Alnö. Köpte sallad på ica för att få i mig något och träffade på Micke från kyrkan som jobbade så det var kul. Gick till Sanna och åt och så fixade vi oss lite och åkte in till stan med Anton och Alicia. Träffade folk och tog någon drink här och var typ och sedan sov vi hos Anton i stan. Vi somnade kanske 6 och jag vaknade 7 så var rätt död, drog därifrån vid 8 och kom hem runt halv 10. La mig på sängen och somnade till en stund, vaknade igen av att Micke knackade på min dörr och sa att morfar var här nu. Satt ute på altanen och pratade med honom om en massa jag inte kan skriva ut här riktigt än eftersom det är oklart hur det blir med allt och jag vill inte ha en massa åsikter och kommentarer men det kommer märkas så småningom kan jag lova.

Han åkte kanske runt 15 och jag ringde Solveig för att fråga om ungrfär samma sak som jag frågat morfar. Solveig är min mormors mors, Lillemoors, syster. Jag har aldrig haft någon som helst kontakt med Solveig och bara träffat henne två gånger, på Lillemoors 85-års firande och på Lillemoors begravning, 3 år sedan, och då hälsade vi väl bara lite kort. Försökte nu förklara så enkelt som möjligt vem jag var och det gick okej men efter att hon börjat prata kunde jag inte säga mer. Bara grät, det var som om allt inuti mig gick sönder på en och samma gång. Hennes röst var Lillemoors, hon var Lillemoor fast en annan och jag hade inte förberett mig på det eller ens tänkt tanken en endaste gång att samtalet skulle kunna bli jobbigt på något sätt. När vi lagt på låg jag hopkurad på sängen och grät i vad som kändes som några minuter men egentligen var några timmar och nu är jag helt tom och förstörd. Har tagit fram lådan med hennes gamla bibel och alla hennes gamla bilder och jag kan inte andas. Har bearbetat så mycket men självklart finns det massor kvar. Det låter så avlägset med mormors mor men hon var den som stod mig närmst av alla människor på jorden. Vi kunde förstå varandra helt bara genom att se in i den andres ögon och hon var min allra bästa vän. Jag har samlat mig lite nu, men håller fortfarande andan till och från och gråten ligger så nära. Imorgon tror jag att det blir så att vi drar på någon fest ute i skogen, kanske, det är fortfarande lite oklart med andra grejer. Lördag har vi funderat på storsjöyran men jag vet inte hur allt kommer bli. Ska jag vara ärlig känner jag mest bara för att ligga kvar i sängen med täcket över huvudet och låtsas som att ingenting existerar typ för alltid